22.10.2019 07:40
ZAGREB, 21. listopada 2019. (Hina) - Trgovački sud u Bjelovaru u ponedjeljak je istovremeno otvorio i zaključio stečaj nad Niva konzaltingom, tvrtkom u sklopu holdinga kojim je upravljao bivši premijer Nikica Valentić pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka sa 777.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što su u rujnu zainteresirani za stečaj te tvrtke bili pozvani da plate 15.000 kuna predujma za plaćanje prethodno otvorenog stečaja, no budući da se u zakonski predviđenom roku nitko nije javio, sud je donio rješenje o zaključenju stečaja.

Niva konzalting tvrtka je registrirana za projektiranje i građenje sa sjedištem u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici kojoj je osnivač 2014. bio holding Niva d.d. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, da bi se kasnije kao osnivač upisao Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića.

Nakon te promjene temeljni kapital tvrtke bio je povećan na 2,45 milijuna kuna.S druge strane, bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.