05.09.2019 08:00
ZAGREB, 4. rujna 2019. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. listopada zakazao je ročište na kojem bi skupština vjerovnika Šimeckog d.o.o. trebala odlučivati o imenovanju novog stečajnog upravitelja, jer Hrvatska poštanska banka (HPB) kao vjerovnik navodi da dosadašnji upravitelj ''ne ispunjava svoje dužnosti savjesno i uredno''.
U podnesku HPB-a ističe se i da se stečajni upravitelj Milorad Zajkovski ne ponaša kao ''dobar gospodar u odnosu na imovinu stečajnog dužnika'' navodeći kako nije preuzeo u posjed stambeno poslovnu zgradu i prostore dužnika u zagrebačkoj Bobovačkoj ulici  i u ulici Dužice.

Šimecki je legendarna zagrebačka tvornica obuće osnovana 1943., s pogonima u ulici Dužice na zagrebačkoj Trešnjevci gdje se, kako se navodi, izrađivala obuća do prije dvadesetak godina nakon čega se Šimecki orijentirao na prodaju obuće u nekoliko svojih trgovina i to uglavnom u Zagrebu.

Tvornica je bila nazvana po Ivanu Šimeckom, postolaru iz Krašića i jednom od šesnaestorice antifašista kojeg su ustaše 1943. javno objesili u zagrebačkoj Dubravi. Stečaj Šimeckog d.o.o bio je otvoren u veljači 2014.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.