30.08.2019 07:20
ZAGREB, 29. kolovoza 2019. (Hina) - Stečajna upraviteljica Uljanik strojogradnje Diesel d.d. predala je pregled stanja imovine i obaveza prema kojem obaveze te tvrtke u stečaju krajem kolovoza iznose čak 320,1 milijun kuna, a ukupna imovina nešto više od 163 milijuna kuna.
Kao imovina Uljanik strojogradnje Disel navedeni su strojevi, alati, zalihe nedovršene proizvodnje, inventar, informatička oprema i dva automobila te nešto više od 420.000 kuna na računu.S druge strane, obveze tvrtke prema stečajnim vjerovnicima iznose nešto više od 316,3 milijuna kuna, a troškovi stečajnog postupka i obveze stečajne mase 3,84 milijuna kuna.

Prema tablici prijavljenih tražbina više od 450 vjerovnika, najveće tražbine imaju matična tvrtka Uljanik d.d. od nešto više od 180 milijuna kuna i to uglavnom na temelju danih predujmova. Slijedi OTP banka koja potražuje oko 32,9 milijuna kuna na temelju ugovora o dugoročnom kreditu te gradovi Pula i Rijeka koji zajedno potražuju gotovo 25 milijuna kuna za komunalnu naknadu.

Kao vjerovnici navedeni su i radnici te tvrtke – njih tristotinjak koji od Uljanik strojogradnje Diesel na temelju neisplaćenih plaća, regresa, božićnica i otpremnina potražuju od nekoliko tisuća kuna pa sve do iznosa većih i od 300.000 kuna.Uljanik strojogradnja Diesel je tvrtka za proizvodnju glavnih i pomoćnih brodskih motora i strojeva nastala spajanjem pulske Uljanik strojogradnje i riječkog 3.maja Motori i dizalice, a u sudskom registru je navedeno da im je temeljni kapital 160,6 milijuna kuna.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.