12.06.2019 07:15
ZAGREB, 11. lipnja 2019. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je zbog nedostatnosti stečajne mase za namirenje troškova stečajnog postupka obustavio i zaključio stečaj Portala dnevno d.o.o., bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra.
Sudska odluka uslijedila je nakon skupštine vjerovnika održane u travnju na kojoj je prihvaćena obustava i zaključenje stečaja što je bio prijedlog stečajnog upravitelja koji je u svojim izvješćima redovito upozoravao i da na računu tog dužnika nema niti kune, ali i navodio gotovo pedeset pokrenutih ovršnih i parničnih postupaka protiv tog izdavača ''teških'' više stotina tisuća kuna.

Kako se navodilo u izvješćima, većina tih postupaka odnosi se na naknadu štete zbog objavljenih tekstova, a među onima koji su pokrenuli postupke protiv Portala dnevno d.o.o su i bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, sadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i voditeljica Mila Horvat.

Osim pojedinaca, tog su bivšeg izdavača tužili i Javna ustanova NP Plitvička jezera, Klinika za psihijatriju Vrapče, Hrvatski audiovizualni centar, Hanza media, HRT, Hina, HT, udruga B.a.b.e. i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U izvješćima se navodilo i kako je veliki broj tih sudskih postupaka u prekidu, ali i da su zaprimljene drugostupanjske presude prema kojima petorici tužitelja Portal dnevno d.o.o treba ukupno platiti oko 185.000 kuna uvećanih za zatezne kamate i troškove postupka.

Portal Dnevno.hr prije dvije godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa