31.05.2019 14:30
ZAGREB, 31. svibnja 2019. (Hina) - Trgovački sud obustavio je stečajni postupak nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" pokrenut nakon potvrde Financijske agencije (Fina) da je početkom travnja taj dužnik imao 688 dana neprekidne blokade računa.
U najnovijem rješenju ističe se da su zastupnici "Uvijek vjernih" ovog tjedna dostavili potvrdu da više nemaju nepodmirenih obaveza te je sud obustavio stečaj navodeći kako je nedvojbeno utvrdio da je taj dužnik prije završetka prethodnog postupka postao sposoban za plaćanje.

Prethodni postupak radi utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Klubom navijača bio je pokrenut 11. travnja te je zastupniku udruge Iliji Perkoviću, uz prijetnju novčanom kaznom, bilo naloženo da u roku od osam dana podnese izvješće o imovini.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je lani u veljači bio obustavljen skraćeni stečajni postupak "Uvijek vjernih" u kojem je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao toj udruzi isplatiti tri milijuna kuna.Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge i njome namiriti vjerovnici.

Fina je još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su "Uvijek vjerni" do 1. rujna te godine imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.Prema podacima u prijedlogu Fine, klub "Uvijek vjerni" ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Klub je osnovan i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu. Kao predsjednik i tajnik "Uvijek vjernih" u registar su upisani Perković i Luka Radat, a kao cilj udruge "okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije".

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.