29.05.2019 07:30
RIJEKA, 28. svibnja 2019. (Hina) - Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje o diobi i naložio da se od 10 milijuna kuna, koje je za oko 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiri i tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj od oko 6 milijuna kuna.
Prema neslužbenim informacijama iz 3. maja, očekuje se da će se tim novcem isplatiti zaostale plaće radnika riječkog brodogradilišta za listopad, studeni i dio prosinca.Prema sudskom rješenju, kupovinom od 10 milijuna kuna namiruju se tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maja od 6 milijuna kuna, obračunati troškovi unovčenja predmeta razlučnog prava od 2,8 milijuna kuna, a preostala kupovnina od 1,1 milijuna kuna doznačit će se na žiroračun stečajnog dužnika za namirenje stečajnih vjerovnika.

Sud je na temelju pravomoćnog rješenja o namirenju naložio prijenos novca, odnosno da se novac od kupovnine i uplaćene jamčevine uplati tako da se na račun stečajnog dužnika TIBO-a uplati 3,9 milijuna kuna, a na račun razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj oko 6 milijuna kuna.Najpovoljniju ponudu za kupnju oko 43.000 četvornih metara zemljišta TIBO-a na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi dala je tvrtka M.M.A. Poslovanje iz Zagreba sredinom ožujka.

Nekretnine su dosuđene kupcu, koji je uplatio kupovninu u cijelosti. Država je u kolovozu 2015. dokapitalizirala TIBO, koji je bio u potpunom državnom vlasništvu, vraćanjem oko 43.000 četvornih metara zemljišta na kojemu se nalazi, a koje mu je bilo oduzeto izvlaštenjem zbog dugova 3. maja. Na dan otvaranja stečaja, u svibnju 2016 godine, u TIBO-u je bilo zaposleno 76 radnika. Oni u stečaju potražuju oko 15 milijuna kuna, a manji dio njihovih tražbina je namiren prodajom pokretnina.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.