09.05.2019 08:00
ZAGREB, 7. svibnja 2019. (Hina) - Uprava Podravke predložila je glavnoj skupštini, sazvanoj za 18. lipnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici.

To je dvije kune više nego prošle godine, kada su dioničari dobili dividendu od sedam kuna bruto po dionici.Poziv za glavnu skupštinu Podravka je danas objavila putem Zagrebačke burze, a dioničarima je uz ostalo predloženo i donošenje odluke o upotrebi lanjske dobiti.

Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega bi se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna, a nakon što se dio dobiti isplati za dividendu od devet kuna po dionici, preostali bi se dio prenio u ostale rezerve. 

Prema prijedlogu, dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 16. kolovoza. 

Glavnoj je skupštini uz ostalo predloženo i donošenje odluke o izboru tri nova člana Nadzornog odbora (NO). Naime, predsjednik NO Dubravko Štimac te članovi Petar Vlaić i Damir Grbavac su, sukladno izmjenama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, dali ostavke na te dužnosti. 

Umjesto njih, za članove Nadzornog odbora predloženi su Marina Dabić, Želimir Vukina i Tomislav Kitonić. Mandat novim članovima NO-a počeo bi teći od 1. srpnja i trajao bi četiri godine.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.