12.04.2019 07:20
ZAGREB, 11. travnja 2019. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" te je za 14. svibnja zakazao ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečaja.
Sudskim rješenjem zastupniku "Uvijek vjernih" Iliji Perkoviću naloženo je i da u roku od osam dana podnese izvješće o imovini te udruge. U protivnom će biti naloženo saslušanje, a u slučaju ne odaziva prijeti i do 10.000 kuna kazne.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je lani u veljači obustavljen skraćeni stečajni postupak "Uvijek vjernih" u kojem se navodilo i kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao toj udruzi isplatiti tri milijuna kuna.

Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge "Uvijek vjerni" i njome namiriti vjerovnici.Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći da su "Uvijek vjerni" do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub "Uvijek vjerni" ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se isticalo, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu.

Kao aktualni predsjednik i tajnik "Uvijek vjernih" u registru udruga navode se Ilija Perković i Luka Radat, a kao cilj udruge istaknuto je "okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije".

Osim toga, kao djelatnost "Uvijek vjernih" navodi se i edukacija navijača kroz navijačke vrijednosti kojima se promiče nogomet, spriječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te "predlaganje promjena nadležnim tijelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima".

Klub "Uvijek vjerni" kao svoju djelatnost naveo je i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove, ali i organiziranje javnih gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.