08.04.2019 07:00
ZAGREB, 5. travnja 2019. (Hina) - U današnjem je trgovanju na Tržištu novca ukupno i to poprilično visoka prijavljena potražnja, nakon jednodnevnog izostanka, bila ponovno prijavljena, dok je istodobno ponuda znatno skočila u odnosu na dan ranije te su uspješno podmirene sve prijavljene potreba korisnika. 
Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila čak 1.458,17 milijuna kuna. Istodobno se na strani ponude našlo čak 2.078,17 milijuna kuna ili za gotovo 225 posto više no dan ranije. Najviše je danas, u iznosu čak 1.453,17 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica i to na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 0,04 posto.

Također je plasirano i 5 milijuna kuna ročnih pozajmica na rok od tjedan dana po kamatnoj stopi od 0,5 posto. Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 1.458,17 milijuna kuna, a pritom je cjelokupno prijavljena potražnja uspješno podmirena.

Prosječna kamatna stopa iznosila je 0,04 posto. Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizama. Tako je na rok od tjedan dana plasirano milijun eura uz kamatnu stopu od 0,15 posto.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa