02.04.2019 07:00
ZAGREB, 1. travnja 2019. (Hina) - Uprava i nadzorni odbor (NO) Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (DST), predlažu isplatu dividende od 32,54 kune po dionici, kaže se u pozivu na glavnu skupštinu toga dioničkog društva koja je sazvana za 21. svibnja.
Prihvate li dioničari prijedloge uprave i NO-a, dio dobiti ostvarene u poslovnoj 2018. godini u iznosu od 16,6 milijuna kuna rasporedio bi se za isplatu dividende što iznosi 32,54 kune po povlaštenoj i po redovnoj dionici.

Dividenda bi bila isplaćena dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD-a kao vlasnici dionica na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine, odnosno 5.lipnja ove godine. To je datum stjecanja tražbina za isplatu dividendi (record date). Dividenda bi bila isplaćena najkasnije u roku od 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende.

Končar - Distributivni i specijalni transformatori, 2018. godinu završili su s neto dobiti od 49,2 milijuna kuna.Uz 16,6 milijuna kuna, koliko se predlaže za isplatu dividende, za pokriće negativne zadržane dobiti rasporedio bi se 5,1 milijun kuna, u zakonske rezerve 2,5 milijuna kuna i u statutarne rezerve 24,9 milijuna kuna.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.