25.03.2019 07:00
ZAGREB, 22. ožujka 2019. (Hina) - Trgovački sud u Osijeku otvorio je stečajni postupak nad stečajnom masom iza udruge Glazbeno scenski klub (GSK) Jabuka u likvidaciji te je za 7. svibnja zakazao ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika prema udruzi tog zagrebačkog kultnog kluba koja je prestala djelovati u siječnju prošle godine.
Sudskim rješenjem određuje se i da se to rješenje o stečaju upiše u sudski registar na poslovnim udjelima u društvu Glazbeni klub Jabuka koji upravlja tim klubom.Kako se navodi u sudskoj odluci, udruga GSK Jabuka sama je predložila pokretanje stečaja navodeći da je rješenjem zagrebačkih vlasti krajem 2017. utvrđen njezin prestanak djelatnosti.

No, u postupku likvidacije udruge utvrđeno je da je ona vlasnik 1/11 poslovnog udjela u Glazbenom klubu Jabuka koji je iz ranijih razdoblja imao zadržanu dobit od nešto manje od 350.000 kuna, ali i da taj udjel nije dovoljan za podmirenje dugova GSK Jabuke od koje je Grad Zagreb potraživao više od 140.000 kuna na temelju "naknade za korištenje prostora na Jabukovcu 28 bez valjanog pravnog osnova".

Upravo je spor voditelja "Jabuke" sa zagrebačkim gradskim vlastima i gradonačelnikom Milanom Bandićem oko prostora i terase u posljednjih nekoliko godina obilježio djelovanje tog zagrebačkog  kluba koji je svoja vrata otvorio još 1968. da bi tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća postao omiljeni i kultni klub prvenstveno zagrebačkih rokera, pankera, darkera i drugih "alternativnih" skupina.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.