06.03.2019 07:00
ZAGREB, 5. ožujka 2019. (Hina) - Financijska agencija (Fina) je Trgovačkom sudu u Zagrebu uputila prijedlog za otvaranje stečajnog postupka za RIZ-Odašiljače, izvijestili su iz RIZ-Odašiljača putem Zagrebačke burze.
RIZ-Odašiljači imaju evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 9,1 milijuna kuna, u što su uračunate kamate i naknade Fine za provedbu ovrhe nad novčanim sredstvima, navodi se u prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka koji je objavljen na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa. 

RIZ-Odašiljački jučer su objavili financijsko izvješće za 2018. godinu koje pokazuje da su godinu završili s gubitkom od 9,76 milijuna kuna, dok je gubitak 2017. godine iznosio 4,6 milijuna kuna. Ukupni su prihodi RIZ-Odašiljača u prošloj godini iznosili 41,2 milijuna kuna, a ukupni rashodi 51,05 milijuna kuna. U izvješću se uz ostalo navodi da je u četvrtom kvartalu tvrtka imala poteškoća s likvidnošću zbog prolongiranja isporuka na programu odašiljača, uslijed poteškoća pri nabavci komponenata u rokovima zadanim po projektima.

Po podacima koje je Fini dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, RIZ-Odašiljači imaju 107 zaposlenih. Većinski vlasnik RIZ-Odašiljača je država odnosno Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), koji ima 55,05 posto dionica. Dioničari RIZ-Odašiljača su krajem kolovoza prošle godine odlučili napustiti dugogodišnje sjedište i proizvodnu lokaciju u Božidarevićevoj 13 u zagrebačkom Maksimiru te preseliti pogon na novu lokaciju. Uprava RIZ-Odašiljača ovlaštena je pronaći kupca za nekretninu u Zagrebu, Božidarevićeva 13, nedaleko šume Maksimir, kao i novo zemljište.

Nakon što se pronađe kupac za nekretninu u Božidarevićevoj, odnosno pogodno zemljište za preseljenje pogona, uprava je ovlaštena sklopiti kupoprodajne ugovore, odlučila je glavna skupština RIZ-Odašiljača održana krajem kolovoza.  Zbog objave da je Fina uputila Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečaja Zagrebačka je burza nešto poslije 12 sati privremeno obustavila trgovanje dionicama RIZ-Odašiljača, koja traje do kraja današnjeg trgovinskog dana. 

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.