01.03.2019 07:35
RIJEKA, 28. veljače 2019. (Hina) – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je četvrtak na aktualnom satu Gradskog vijeća kako se nada da će biti deblokiran račun Brodogradilišta "3. maj"  i radničke plaće isplaćene, te da će se izbjeći stečaj, a ako ipak do njega dođe, da će to biti stečaj s preustrojem.
Obersnel je rekao da je teško reći hoće li račun biti deblokiran i plaće isplaćene te da je Grad Rijeka, kao i još neki vjerovnici, nakon naznaka mogućnosti dogovora vjerovnika, skinuo svoju blokadu s računa 3. maja.

Dodao je da ga čudi i brine što to nije učinila država za oko 30 milijuna svojih potraživanja za poreze, doprinose i drugo, te da to za njega nije ohrabrujuća činjenica. Ako se blokade ne skinu i plaće ne isplate do 12. ožujka, za kada je zakazano novo ročište na Trgovačkom sudu, vjerojatno će biti proglašen stečaj, no, nadam se da će se to izbjeći, a ako ne, nadam se da to neće biti stečaj s likvidacijom, nego stečaj s preustrojem, kazao je Obersnel odgovarajući na pitanja na aktualnom satu.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.