04.02.2019 07:00
PULA, 1. veljače 2019. (Hina) - O trenutnom stanju u pulskom brodogradilištu i potezima uprave radi otklanjanja stečajnih razloga, raspravljalo se u petak na sastanku privremenog stečajnog upravitelja Uljanika Lorisa Raka s Uljanikovom upravom, izvijestio je Uljanik.
Kako se navodi u Uljanikovu priopćenju, stečajni upravitelj Rak zadovoljan je prezentacijom uprave te će i dalje biti informiran i bit će mu dostupni svi potrebni podaci vezani uz procese u tijeku.Od Uljanikove uprave Rak je zatražio poslovnu dokumentaciju potrebnu za ispunjavanje njegove zadaće utvrđene rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu, kaže se u priopćenju.

Nakon primitka Fininog zahtjeva za otvaranje stečajne procedure nad pulskim brodogradilištem, Trgovački sud u Pazinu imenovao je Lorisa Raka iz Rijeke privremenim stečajnim upraviteljem koji će između ostalog morati ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka, te ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka.

U petak je stigla i vijest da je Trgovački sud u Pazinu izdao rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Uljanik Poslovno informacijski sustavi, a privremenim stečajnim upraviteljem imenovao je Marka Zagorca iz Rijeke.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.