04.02.2019 07:00
PULA, 1. veljače 2019. (Hina) - O trenutnom stanju u pulskom brodogradilištu i potezima uprave radi otklanjanja stečajnih razloga, raspravljalo se u petak na sastanku privremenog stečajnog upravitelja Uljanika Lorisa Raka s Uljanikovom upravom, izvijestio je Uljanik.
Kako se navodi u Uljanikovu priopćenju, stečajni upravitelj Rak zadovoljan je prezentacijom uprave te će i dalje biti informiran i bit će mu dostupni svi potrebni podaci vezani uz procese u tijeku.Od Uljanikove uprave Rak je zatražio poslovnu dokumentaciju potrebnu za ispunjavanje njegove zadaće utvrđene rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu, kaže se u priopćenju.

Nakon primitka Fininog zahtjeva za otvaranje stečajne procedure nad pulskim brodogradilištem, Trgovački sud u Pazinu imenovao je Lorisa Raka iz Rijeke privremenim stečajnim upraviteljem koji će između ostalog morati ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka, te ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka.

U petak je stigla i vijest da je Trgovački sud u Pazinu izdao rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Uljanik Poslovno informacijski sustavi, a privremenim stečajnim upraviteljem imenovao je Marka Zagorca iz Rijeke.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.