08.01.2019 07:00
RIJEKA, 7. siječnja 2019 (Hina) - Privremeni stečajni upravitelj 3. maja Zdravko Čupković u ponedjeljak je prvi put u tom svojstvu boravio u riječkom brodogradilištu, gdje je razgovarao s direktorom Maksimilijanom Percanom.
Nakon sastanka Čupković je izjavio da je s Percanom utvrdio što je sve potrebno za pripremu izvješća Trgovačkom sudu u sklopu predstečajnog postupka. "Prema Stečajnom zakonu, osnovni zadatak privremenog stečajnog upravitelja je utvrditi je li društvo insolventno i prezaduženo te očekujem da će mi u sljedećih osam do 10 dana pripremiti sve što sam tražio", rekao je Čupković.

Dometnuo je kako se to odnosi na popis imovine s vlasničkim listovima, pokretnina, prava, nematerijalne imovine, ugovora o pozajmicama i poslovnoj suradnji, započetim poslovima, broju zaposlenika i njihovoj stručnoj spremi i drugome.Rekao je da u imovinu ulazi sve što je stajalo u bilanci 31. prosinca prošle godine.

Po njegovoj ocjeni, predviđenih 15 dana relativno je kratak rok za pripremu izvješća, ali nada se da će u tome uspjeti. "Postoje prilično ažurni podaci, već pripremani za data room odnosno potencijalne strateške partnere", rekao je.Na pitanje novinara gleda li direktor 3. maja trenutno stanje kao uvod u stečaj, Čupković je rekao da direktor to ne vidi kao stečaj i da se ne predaje. 

"Zadatak nam je u prethodnom postupku prije stečaja vidjeti ima li 3. maj dovoljno kapaciteta, snage i energije strateškom partneru ponuditi mogućnosti nastavka poslovanja uz uneseni svježi kapital", rekao je Čupković. Zdravko Čupković je imenovan privremenim stečajnim upraviteljem 4. siječnja. Istoga dana pokrenut je predstečajni postupak.

Ročište na kojem će se odlučivati o prijedlogu za otvaranje stečaja zakazano je za 6. veljače. U 3. maj su se u ponedjeljak nakon dva tjedna kolektivnog godišnjeg odmora vratili radnici, ali za njih nema posla ni materijala s kojim bi radili.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.