13.12.2018 07:03
ZAGREB, 11. prosinca 2018. (Hina) - Iz Sberbanka Hrvatska u utorak su opovrgnuli informacije da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta tu rusku banku, poručujući da će on i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji, uz angažman na restrukturiranju Agrokora. 
"Gospodin Poletaev će i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji u Sberbank, uz angažman na restrukturiranju Agrokora, kao što je i planirano", navodi se u odgovoru Sberbanka Hrvatska na upit Hine o pisanju ruskog dnevnika Kommersant da Poletaev napušta Sberbank. Iz Sberbanka Hrvatska navode da su demanti poslali i nekim domaćim portalima koji su "objavili netočnu informaciju". 

Utjecajni ruski dnevnik Kommersant ranije je objavio da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta Sberbank, nakon što je u najvećoj ruskoj banci proveo 20 godina, te prelazi u poslovni sustav oligarha Olega Deripaske.Kommersant se u informaciji da bi Poletaev već početkom sljedeće godine mogao napustiti Sberbank pozvao na više izvora bliskih Sberbanku, a prema jednom od tih izvora Poletaev bi se odmah poslije Nove godine mogao naći u redovima Olega Deripaske. 

Prema ranije objavljenoj informaciji ruskog dnevnika, Sberbank, Poletaev i Deripaskini predstavnici odbili su komentirati informacije o Poletaevljevom prelasku iz Sberbanka k Deripaski.Poletaev je hrvatskoj poslovnoj javnosti poznat kao bivši prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, koji je u lipnju ove godine prešao na poziciju savjetnika predsjednika Uprave s prioritetnim zadatkom nadziranja rješavanja situacije u Agrokoru.Sberbank je najveći Agrokokov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a nakon postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave uskoro bi mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletav je sredinom prošlog tjedna za Reuters izjavio da je Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize.Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je Poletaev prošli tjedan Reutersu.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.