21.11.2018 08:18
ZAGREB, 20. studenoga 2018. (Hina) - Ovogodišnji dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje Indeks DOP su AD Plastik u kategoriji velikih poduzeća, zatim HiPP Croatia srednjih, Media Val malih te Eko Murvica javnih poduzeća, a te su im nagrade uručene u utorak u sklopu 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju (DOP).
Nagrada Indeks DOP-a ove je godine dodijeljena po 11. put, a u kategoriji najvećeg napretka dobila ju je tvrtka Galeb d.d. Nagradu za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava osvojila je Valamar Riviera, a u kategoriji društveno odgovornih odnosa sa zajednicom DM-Drogerie Markt.Tvrtka Ericsson Nikola Tesla dobila je nagradu u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, a Heineken Hrvatska u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, i to drugu godinu zaredom.Također, tvrtkama Privredna banka Zagreb, Hartmann, Končar – Institut za elektrotehniku, Ericsson Nikola Tesla, Hauska & Partner i Vetropack Straža dodijeljeno je posebno priznanje za predanost projektu Indeks DOP-a, jer su se u posljednjih deset godina istaknule po kontinuitetu i ustrajnosti popunjavanja upitnika.„Podsjetit ću vas na činjenicu da je na najnovijoj UN-ovoj agendi održivog razvoja Hrvatska zauzela 21. mjesto od 155 zemalja. To je vjerojatno jedna od onih lista u kojima smo među najbolje rangiranim zemljama u svijetu”, rekao je prilikom otvaranja konferencije ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić dodavši, kako je to pomak od 15 mjesta od 2016. godine.

Istaknuo je da je dodjela nagrada i konferencija najbolji mogući način kako da se kroz DOP "pokaže smjer onima koji nisu još uvijek do kraja svjesni koliko su važni globalni ciljevi održivog razvoja za cijeli svijet, pa i za Hrvatsku".Indeks DOP-a organiziraju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), a cilj je nagraditi najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju.„Društveno odgovorno poslovanje je alat kojim poduzeća doprinose održivom razvoju”, rekla je ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić, dodavši kako ih posebno veseli povećanje broj sudionika u Indeksu DOP-a, što potvrđuje jačanje interesa gospodarstva za svoju odgovornost u području nefinancijskih utjecaja.„Poslovati s profitom i pri tome voditi brigu o zaposlenicima, okolišu i zajednici - upravo to je DOP koji je danas u novim okolnostima u Europi i svijetu nametnut kao standard”, rekao je predsjednik Odbora za javna priznanja Gradske skupštine Andrija Mikulić.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa