21.11.2018 08:00
ZAGREB, 20. studenoga 2018. (Hina) - Dalekovod je u utorak izvijestio o novim poslovima vrijednim više od 15 milijuna eura, od čega se više od 12 milijuna eura odnosi na potpisani ugovor s norveškim investitorom, a kompanija je izabrana kao najpovoljniji ponuđač i na natječaju švedskog investitora, što je posao vrijedan više od tri milijuna eura. 
Norveški investitor Sarepta, koji čine dvije distribucijske kompanije NTE Energi AS i TrønderEnergi Kraft AS, potpisao je s Dalekovodom ugovor za izgradnju 132 kilovoltnog (kV) dalekovoda Sørmarkfjellet - Hofstad, vrijedan više od 12 milijuna eura, izvijestili su iz Dalekovoda u objavi putem Zagrebačke burze.Kako se nadalje navodi, Dalekovod će povezivati vjetropark u području Sørmarkfjellet s postojećom norveškom distribucijskom mrežom. Predviđeno trajanje ugovora je 24 mjeseca, a početak je vezan uz konačnu odluku o investiciji.

Iz Dalekovoda ističu i da su u u Švedskoj, nakon evaluacijskog procesa investitora Svenska Kraftnät za projekt Ledningsåtgärder Hedenlunda, odabrani kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja.Ugovor u vrijednosti većoj od tri milijuna eura uključuje obnovu 400 kV vodova oko trafostanice Hedenlunda. Predviđeno trajanje izgradnje projekta, smještenog na oko 150 km od Stockholma, je sedam mjeseci, navode iz Dalekovoda.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.