31.10.2018 07:45
ZAGREB, 30. listopada 2018. (Hina), Brodogradilište 3. Maj u prvih je devet mjeseci zabilježilo gubitak od 157,2 milijuna kuna, uz ukupne prihode od 137,7 milijuna kuna ili pet puta manje nego u istom razdoblju lani, pokazuje financijskoj izvješće te kompanije objavljeno u utorak na internetskim stranicama Zagrebačke burze.
Usporedbe radi, to brodogradilište, koje je dio posrnule Uljanik grupe, u prvih devet mjeseci lani poslovalo je s dobiti od 466 tisuća kuna, uz ukupne prihode od 695,3 milijuna kuna.Prihodi od prodaje tog brodogradilišta iznosili su u prvih devet ovogodišnjih mjeseci 79,3 milijuna kuna ili 83 posto manje nego godinu ranije. Operativni gubitak, pak, povećan je s lanjskih 4,7 na 179,5 milijuna kuna.

Oko tisuću radnika 3. Maja od prošloga je tjedna u štrajku te traže isplatu rujanskih plaća i opstanak riječkog brodogradilišta.Ministar gospodarstva poduzetništva i obrta Darko Horvat sredinom listopada u intervjuu za Jutarnji list izjavio je da će Danko Končar kao strateški partner Uljanika svoju ozbiljnost dokazati kad pokaže spremnost za dokapitalizaciju tvrtke, a kazao je i da se vode razgovori s drugim investitorima, koji su načelno više zainteresirani za 3. maj, ali ne i za pulsko brodogradilište.

Po njegovim riječima, vode se ozbiljni razgovori s investitorima iz Kine, Južne Koreje, Njemačke, Nizozemske, Italije i Ukrajine. "Svi su oni načelno više zainteresirani za 3. maj, a ne i za pulsko brodogradilište.

No, svi oni moraju najprije napraviti dubinsko snimanje Uljanik grupe kako bi mogli donijeti svoje poslovne odluke i dati obvezujuće ponude", istaknuo je Horvat. U vlasničkoj strukturi 3. Maja najveći udjel, 88,3 posto ima Uljanik d.d., koji drži otprilike 1,6 milijuna dionica.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa