16.10.2018 07:20
ZAGREB, 15. listopada 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojom se ispravlja rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama Portala Dnevno d.o.o. u stečaju, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7 dnevno, te je utvrdio pedesetak tražbina vjerovnika u drugom višem isplatnom redu u ukupnom iznosu nešto većem od 2,9 milijuna kuna.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je jedan od vjerovnika osporio iznos već utvrđenih tražbina, pa je Trgovački sud donio novo rješenje protiv kojeg je moguća žalba Visokom trgovačkom sudu.

Najnovijoj sudskoj odluci prethodilo je više ovogodišnjih izvješća stečajnog upravitelja u kojima su se navodili sudski postupci pokrenuti na temelju tužbi pojedinaca i institucija protiv tog nakladnika radi naknade štete zbog objavljenih tekstova, među kojima se ističu tužbe bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, sadašnjeg potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, čelnika Mosta Bože Petrova, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića  i bivšeg SDP-ova ministra Mihaela Zmajlovića.

U izvješćima su se navodile i javne ustanove koje su pokrenule postupke protiv Portala dnevno d.o.o.među kojima su i Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski audiovizualni centar, ali i Klinika za psihijatriju Vrapče, udruga B.a.b.e, i izdavačka kuća Hanza media.

Isplatu od bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr traže i Hrvatska radiotelevizija (HRT), Hrvatski telekom (HT), Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), te Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U tim se izvješćima navodilo kako dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, ali se uredno poduzimaju pravne radnje vezane uz više od pedeset parničnih i ovršnih postupaka, koji su u tijeku ili u prekidu. Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika.

ichael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.