16.10.2018 07:20
ZAGREB, 15. listopada 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojom se ispravlja rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama Portala Dnevno d.o.o. u stečaju, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7 dnevno, te je utvrdio pedesetak tražbina vjerovnika u drugom višem isplatnom redu u ukupnom iznosu nešto većem od 2,9 milijuna kuna.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je jedan od vjerovnika osporio iznos već utvrđenih tražbina, pa je Trgovački sud donio novo rješenje protiv kojeg je moguća žalba Visokom trgovačkom sudu.

Najnovijoj sudskoj odluci prethodilo je više ovogodišnjih izvješća stečajnog upravitelja u kojima su se navodili sudski postupci pokrenuti na temelju tužbi pojedinaca i institucija protiv tog nakladnika radi naknade štete zbog objavljenih tekstova, među kojima se ističu tužbe bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, sadašnjeg potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, čelnika Mosta Bože Petrova, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića  i bivšeg SDP-ova ministra Mihaela Zmajlovića.

U izvješćima su se navodile i javne ustanove koje su pokrenule postupke protiv Portala dnevno d.o.o.među kojima su i Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski audiovizualni centar, ali i Klinika za psihijatriju Vrapče, udruga B.a.b.e, i izdavačka kuća Hanza media.

Isplatu od bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr traže i Hrvatska radiotelevizija (HRT), Hrvatski telekom (HT), Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), te Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U tim se izvješćima navodilo kako dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, ali se uredno poduzimaju pravne radnje vezane uz više od pedeset parničnih i ovršnih postupaka, koji su u tijeku ili u prekidu. Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika.

ichael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.