03.10.2018 07:25
ZAGREB, 2. listopada 2018. (Hina), Temeljni kapital crikveničke hotelske kuće Jadran povećat će se za 200 milijuna kuna, na ukupno 482,5 milijuna kuna, a to će se povećanje provesti izdavanjem 11.594.240 novih dionica, izvijestila je u utorak ta tvrtka.
Uprava Jadrana krajem prošlog tjedna je, nakon provedenog postupka dokapitalizacije, donijela odluku o točnom iznosu povećanja temeljnog kapitala.

Prethodno je glavna skupština Jadrana krajem kolovoza donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od oko 200 milijuna kuna, a sredinom rujna je objavljen i javni poziv za upis novih dionica. Tim je pozivom bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala za najviše 282,7 milijuna kuna odnosno izdanje najviše 16.390.360 novih dionica po cijeni od 17,25 kuna po dionici.

U toj su dokapitalizaciji mogli sudjelovati postojeći dioničari Jadrana, a oni su bili pozvani na upis novih dionica u razdoblju od 14. do 28. rujna. Nakon provedenog postupka upisa i uplate novih dionica, ukupno je uplaćen iznos od 200 milijuna kuna, izvijestila je Uprava Jadrana koja je donijela odluku da se za taj iznos poveća temeljni kapital i to izdanjem 11.594.240 novih dionica. 

Povećanje temeljnog kapitala Jadrana bilo je predviđeno i privatizacijskim procesom te crikveničke hotelske kuće, u sklopu kojeg su većinskim vlasnicima 70,74 posto državnog udjela u toj tvrtki u svibnju ove godine postali mirovinski fondovi PBZ CO i Erste, plativši taj udjel 199,8 milijuna kuna.

Jadran ima više od 1700 smještajnih jedinica u Crikvenici, Dramlju i Selcu ukupnog potencijala za gotovo 5000 gostiju, a sastoji se od hotela Esplanade, Katarina, Omorika, Kaštel, International, Zagreb, hotela i paviljona Slaven, hotela i paviljona Ad Turres, turističkog naselja Kačjak, kampa Selce i kampirališta Kačjak.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa