03.09.2018 10:30
ZAGREB, 3. rujna 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Humanitarne udruge blokiranih i socijalno ugroženih (HUBISU) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s nešto više od 20.000 kuna utvrđenog duga do kraja svibnja i s neizvršenim osnovama za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Oglasom se poziva i zastupnik te udruge Vladimir Knežević da u roku od petnaest dana preda popis i imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je HUBISU nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih osnovana je i registrirana u jesen 2016., sa sjedištem u Vinkovcima, a kao cilj njezine djelatnosti navedena je pomoć u ostvarivanju prava članova i njihovih obitelji i simpatizera te pomoć pri rješavanju blokade kao i ostale vrste pomoći u rješavanju problema.

Istovremeno, kao djelatnosti kojima se ostvaruje proklamirani ciljevi te udruge navedeno je, između ostaloga, i zalaganje za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge i financijsko materijalne pomoći, pružanje stručne i druge pomoći članova udruge, posebice onima koji se nalaze u teškoj situaciji, a po mogućnosti i pružanje novčane i svake druge gospodarske pomoći.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.