03.09.2018 10:30
ZAGREB, 3. rujna 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Humanitarne udruge blokiranih i socijalno ugroženih (HUBISU) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s nešto više od 20.000 kuna utvrđenog duga do kraja svibnja i s neizvršenim osnovama za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Oglasom se poziva i zastupnik te udruge Vladimir Knežević da u roku od petnaest dana preda popis i imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je HUBISU nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih osnovana je i registrirana u jesen 2016., sa sjedištem u Vinkovcima, a kao cilj njezine djelatnosti navedena je pomoć u ostvarivanju prava članova i njihovih obitelji i simpatizera te pomoć pri rješavanju blokade kao i ostale vrste pomoći u rješavanju problema.

Istovremeno, kao djelatnosti kojima se ostvaruje proklamirani ciljevi te udruge navedeno je, između ostaloga, i zalaganje za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge i financijsko materijalne pomoći, pružanje stručne i druge pomoći članova udruge, posebice onima koji se nalaze u teškoj situaciji, a po mogućnosti i pružanje novčane i svake druge gospodarske pomoći.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.