30.08.2018 10:39
ZAGREB, 30. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike Bad Blue Boys Fan Kluba, udruženja frakcije nogometnih navijača zagrebačkog Dinama bliskih upravi kluba, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenim dugom od nešto više od 26.000 kuna.
U sudskom oglasu pozivaju se i zastupnici BBB Fan Kluba Blaž Međugorac i Tomislav Tomljenović da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveze dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici BBB Fan Kluba u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Bad Blue Boys Fan Klub je u registar udruga upisan u travnju 2014., kao predsjednik navodi se Tomislav Tomljenović, a kao tajnik Blaž Međugorac iako je on još početkom 2016. podnio ostavku. Kako se u medijima navodilo, BBB Fan Klub je udruga frakcije navijača Dinama koja je u dobrim odnosima s upravom kluba i bivšim izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, a u javnosti se spominjala zbog sukoba s ''antimamićevcima'', a naročito s Udrugom navijača Dinama koji su kulminirali ''sačekušom'', pucnjavom i ranjavanjem dvojice navijača u zagrebačkoj Dubravi u jesen 2014.

Isticalo se i da je BBB Fan Klub u godinu dana od osnivanja dobio više od 960.000 kuna donacija trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, a dok je istovremeno Torcida, klub navijača splitskog Hajduka, dobio jedanaest puta manje, oko 87.000 kuna.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.