30.08.2018 10:39
ZAGREB, 30. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike Bad Blue Boys Fan Kluba, udruženja frakcije nogometnih navijača zagrebačkog Dinama bliskih upravi kluba, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenim dugom od nešto više od 26.000 kuna.
U sudskom oglasu pozivaju se i zastupnici BBB Fan Kluba Blaž Međugorac i Tomislav Tomljenović da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveze dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici BBB Fan Kluba u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Bad Blue Boys Fan Klub je u registar udruga upisan u travnju 2014., kao predsjednik navodi se Tomislav Tomljenović, a kao tajnik Blaž Međugorac iako je on još početkom 2016. podnio ostavku. Kako se u medijima navodilo, BBB Fan Klub je udruga frakcije navijača Dinama koja je u dobrim odnosima s upravom kluba i bivšim izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, a u javnosti se spominjala zbog sukoba s ''antimamićevcima'', a naročito s Udrugom navijača Dinama koji su kulminirali ''sačekušom'', pucnjavom i ranjavanjem dvojice navijača u zagrebačkoj Dubravi u jesen 2014.

Isticalo se i da je BBB Fan Klub u godinu dana od osnivanja dobio više od 960.000 kuna donacija trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, a dok je istovremeno Torcida, klub navijača splitskog Hajduka, dobio jedanaest puta manje, oko 87.000 kuna.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.