16.08.2018 12:00
ZAGREB, 16. kolovoza 2018. (Hina), Najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera iduće godine planira ukupne investicije od 616,5 milijuna kuna, a jedna od većih bit će u kamp Istra Sunny u Funtan , koji bi pod nazivom Istra Premium Camping Resort trebao biti otvoren iduće sezone, najavljeno je iz Valamara.
U toj kompaniji napominju kako je Nadzorni odbor dao prethodnu suglasnost za ulaganja i projekte vrijedne ukupno 616,5 milijuna kuna u 2019., kao i da s novim investicijama kreću ove jeseni, odnosno da će uskoro krenuti druga faza investicije u kamp Istra Sunny Camping koji sada ima dvije zvjezdice.

Nakon investicije pod novim nazivom taj će kamp nuditi raznovrsne sadržaje, među kojima Aquapark s 1.000 četvornih metara vodene površine, kino dvoranu, pozornicu, dječje klubove i igraonice, glamping šatore i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima te druge novosti.

Ne iznoseći koliko se točno od ukupnih investicija za 2019. odnosi na taj kamp, niti koliko je iznosila prva faza te investicije, iz Valamara kažu da su među prvima na Mediteranu počeli razvijati premium kampiranje pa su i prvi u Hrvatskoj uredili i kamp s pet zvjezdica, istodobno podižući razinu usluge i u drugim svojim kampovima.

"Repozicioniranje proizvoda prema ponudi više dodane vrijednosti u segmentu kampinga dio je strategije razvoja i investicija u Valamaru.

Istra Premium Camping Resort nakon investicije bit će ljetovalište najviše razine, koje će otvoriti 200-ak novih radnih mjesta i zasigurno biti jedan od najboljih kampova u Europi", istaknuo je direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri Bruno Radoš.

Iz Valamara još poručuju da će Istra Sunny Camping biti otvoren do 30. rujna i do tada će biti naturistički, dok će nakon investicije i s otvaranjem iduće godine biti u potpunosti "tekstilni".

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa