03.08.2018 07:20
ZAGREB, 2. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se obustavlja stečajni postupak nad Cubano d.o.o,  tvrtkom za trgovine i usluge poduzetnika Blaže Petrovića te je otkazao ročište zakazano za 11. rujna na kojem su Financijska agencija (Fina) i zastupnici te tvrtke trebali raspraviti pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka.
Fina je u veljači ove godine predložila otvaranje stečajnog postupka navodeći u rješenju da je do 9. veljače Cubano d.o.o imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 1,26 milijuna kuna.

Isticalo se i kako prema dostupnim podacima ta tvrtka ima dvoje zaposlenih, otvoren račun i oročen novac u jednoj hrvatskoj komercijalnoj banci te da, osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o Cubano d.o.o.

No, prema u četvrtak objavljenom sudskom rješenju, Fina je početkom srpnja dostavila potvrdu kako Cubano d.o.o više nema nepodmirenih obveza i nije u blokadi, odnosno da je u međuvremenu plaćeno više od 1,26 milijuna kuna nagomilanih obaveza.

Tvrtka Cubano d.o.o osnovana je u veljači 2004.., temeljni kapital joj je 40.000 kuna, a sjedište u zagrebačkoj Šoštarićevoj ulici.

Kao direktor tvrtke istaknut je Blažo Petrović., a kao osnivači Dubravka Pripuz i Mirjana Petrović. Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za 2017. ta je tvrtka na kraju prošle godine imala nešto više od 1,8 milijuna kuna prihoda i oko 1,6  milijuna kuna rashoda te je ostvarila nešto više od 130.000 kuna dobiti.

Osim uz tvrtku Cubano d.o.o, Blažo Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još četrnaest tvrtki među kojima su i Cuba-Cubano, Gambino i Faustino od kojih su posljednje dvije ugašene.

Među tvrtkama povezanim s Blažom Petrovićem posebno se ističe KG projekt, tvrtka koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti Državno odvjetništvo u optužnici podignutoj krajem pretprošle godine.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.