03.08.2018 07:20
ZAGREB, 2. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se obustavlja stečajni postupak nad Cubano d.o.o,  tvrtkom za trgovine i usluge poduzetnika Blaže Petrovića te je otkazao ročište zakazano za 11. rujna na kojem su Financijska agencija (Fina) i zastupnici te tvrtke trebali raspraviti pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka.
Fina je u veljači ove godine predložila otvaranje stečajnog postupka navodeći u rješenju da je do 9. veljače Cubano d.o.o imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 1,26 milijuna kuna.

Isticalo se i kako prema dostupnim podacima ta tvrtka ima dvoje zaposlenih, otvoren račun i oročen novac u jednoj hrvatskoj komercijalnoj banci te da, osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o Cubano d.o.o.

No, prema u četvrtak objavljenom sudskom rješenju, Fina je početkom srpnja dostavila potvrdu kako Cubano d.o.o više nema nepodmirenih obveza i nije u blokadi, odnosno da je u međuvremenu plaćeno više od 1,26 milijuna kuna nagomilanih obaveza.

Tvrtka Cubano d.o.o osnovana je u veljači 2004.., temeljni kapital joj je 40.000 kuna, a sjedište u zagrebačkoj Šoštarićevoj ulici.

Kao direktor tvrtke istaknut je Blažo Petrović., a kao osnivači Dubravka Pripuz i Mirjana Petrović. Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za 2017. ta je tvrtka na kraju prošle godine imala nešto više od 1,8 milijuna kuna prihoda i oko 1,6  milijuna kuna rashoda te je ostvarila nešto više od 130.000 kuna dobiti.

Osim uz tvrtku Cubano d.o.o, Blažo Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još četrnaest tvrtki među kojima su i Cuba-Cubano, Gambino i Faustino od kojih su posljednje dvije ugašene.

Među tvrtkama povezanim s Blažom Petrovićem posebno se ističe KG projekt, tvrtka koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti Državno odvjetništvo u optužnici podignutoj krajem pretprošle godine.

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.