27.07.2018 07:40
ZAGREB, 26. srpnja 2018. (Hina), Poljoprivredna tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ostvarila dobit od 1,88 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 16,25 milijuna kuna, pokazuju podaci nerevidiranog nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke. 
"Ostvareni rezultat znatno je bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uglavnom zbog kontinuiranog provođenja mjera poboljšanja efikasnosti poslovanja", navodi se u izvješću, objavljenom na web stranici Zagrebačke burze.Ukupni prihodi Belja iznosili su 319,5 milijuna kuna i smanjeni su za 9,1 posto na godišnjoj razini.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su iznosili 281 milijun kuna i manji su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Belje je u prvom tromjesečju smanjilo i ukupne rashode, za 13,6 posto, na 317,6 milijuna kuna.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, grupa Belje je u prvom tromjesečju ostvarila ukupne prihode od 322,6 milijuna kuna te ukupne rashode od 320,9 milijuna kuna. Ostvareni dobit iznosi 1,73 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je iskazan gubitak od 16,1 milijun kuna.

Konsolidirano izvješće, uz matičnu tvrtku Belje, obuhvaća i Belje Agro-vet d.o.o. u 100 postotnom vlasništvu Belja, čija je osnovna zadaća nabavljanje veterinarskih lijekova i liječenje životinja na beljskim farmama.

U izvješću se navodi kako je danas Belje najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj, a po poslovnim rezultatima ubraja se među vodeće poljoprivredne kompanije u Adria regiji. U izvješću se navodi i kako cjelovit, zaokružen proces proizvodnje hrane u Belju započinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama uz korištenje najsuvremenijih poljoprivrednih strojeva i opreme.

Kontrolirane sirovine iz vlastite proizvodnje prerađuju se u gotove proizvode u brojnim pogonima prehrambene industrije Belja. Operativno poslovanje kompanije podijeljeno je u dva strateška poslovna područja – Poljoprivredu i prehranu.

Poljopprivreda obuhvaća Ratarstvo, Proizvodnju rajčice, Stočnu hranu, Uzgoj svinja, Uzgoj junadi i Proizvodnju mlijeka, a proizvodnje finalnih proizvoda grupirane su u strateškom poslovnom području Prehrana. 

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa