26.07.2018 07:35
ZAGREB, 25. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Com.Com.Creativ d.o.o, nekretninskom tvrtkom Ninoslava Pavića pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s više od 40 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u svibnju kojim je Pavić, kao zastupnik i direktor Com.Com.Creativa, pozvan da u skraćenom stečajnom postupku od 15 dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama .Istim oglasom pozvani su i vjerovnici Com.Com.Creativa da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a budući da se zastupnici i vjerovnici te tvrtke nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.Com.Com.Creativ je 2007. osnovala tvrtka Com.Com, čiji je osnivač bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Pavić i koja je prošle godine završila u stečaju. Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici.

Tvrtka je osnovana s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem.

Otvaranje stečajnog postupka Com.Com.Creativa uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbine  vjerovnika Pavićeve matične osnivačke tvrtke  Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na, kako se navodilo u stečajnom postupku, ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovora o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.