26.07.2018 07:35
ZAGREB, 25. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Com.Com.Creativ d.o.o, nekretninskom tvrtkom Ninoslava Pavića pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s više od 40 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u svibnju kojim je Pavić, kao zastupnik i direktor Com.Com.Creativa, pozvan da u skraćenom stečajnom postupku od 15 dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama .Istim oglasom pozvani su i vjerovnici Com.Com.Creativa da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a budući da se zastupnici i vjerovnici te tvrtke nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.Com.Com.Creativ je 2007. osnovala tvrtka Com.Com, čiji je osnivač bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Pavić i koja je prošle godine završila u stečaju. Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici.

Tvrtka je osnovana s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem.

Otvaranje stečajnog postupka Com.Com.Creativa uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbine  vjerovnika Pavićeve matične osnivačke tvrtke  Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na, kako se navodilo u stečajnom postupku, ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovora o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.