11.07.2018 07:20
RIJEKA, 10. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, koji će nakon pravomoćnosti te odluke moći upisati pravo vlasništva.
Sudska odluka uslijedila je nakon prošlomjesečnog isteka elektroničke javne dražbe za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je novi vlasnik Brkić i učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem oslobođen plaćanje kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, na nekretninama je bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u ožujku podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre, u kojem se navodi da je na računu tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, pa će se provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu tvrtke.

U posljednjim  izvješćima stečajne upraviteljice navodilo se, osim prodaje nekretnina, da se u idućem razdoblju planiraju pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.