11.07.2018 07:20
RIJEKA, 10. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, koji će nakon pravomoćnosti te odluke moći upisati pravo vlasništva.
Sudska odluka uslijedila je nakon prošlomjesečnog isteka elektroničke javne dražbe za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je novi vlasnik Brkić i učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem oslobođen plaćanje kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, na nekretninama je bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u ožujku podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre, u kojem se navodi da je na računu tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, pa će se provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu tvrtke.

U posljednjim  izvješćima stečajne upraviteljice navodilo se, osim prodaje nekretnina, da se u idućem razdoblju planiraju pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.