27.06.2018 08:00
ZAGREB, 26. lipnja 2018. (Hina) - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 721 milijun kuna trezorskih zapisa, znatno više od plana, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,09 posto.
Ususret dospijeću 646 milijuna kuna, Ministarstvo je na upis ponudilo 400 milijuna kuna vrijedne trezorce.Financijske institucije podastrle su ponude u vrijednosti 721 milijunu kuna, koje je Ministarstvo sve prihvatilo.Kunski trezorski zapisi izdani su s rokom dospijeća od godinu dana, po prosječnoj kamatnoj stopi od svega 0,09 posto. Kamatna stopa ostala je tako ista kao i na prethodnih deset aukcija.Tako niska kamatna stopa ne čudi s obzirom na izdašan višak kunske likvidnosti od 26,7 milijarde kuna ili 7,4 posto BDP-a i povoljne fiskalne pokazatelje. Uz dospijeće 646 milijuna kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih trezoraca povećava se za 75 milijuna kuna, na 18,31 milijardu kuna.Sljedeća aukcija održat će se 21. lipnja putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa