23.05.2018 12:02
ZAGREB, 23. svibnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim je pozvao Ninoslava Pavića, zastupnika i direktora Com.Com. Creativa d.o.o., da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama s utvrđenim dugom od 40,4 milijuna kuna.
Sudskim oglasom pozivani su i vjerovnici Com.Com.Creativa d.o.o. da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, smatrat će se da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Com. Com. Creativa je utemeljena 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem. Osnivač joj je Com.Com, tvrtka bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, koja je prošle godine završila u stečaju.

Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Otvaranje stečajnog postupka Com. Com. Creative uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene  tražbine  vjerovnika Pavićeve matične tvrtke. Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Ninoslav Pavić, potražuje 17,2  milijuna kuna na temelja ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji  i ugovora o preuzimanju duga sklopljenih od 2008. do 2012.Raiffeisen banci priznata je tražbina od preko 8,7 milijuna kuna, a ta banka ima osiguranja svojih potraživanja upisivanjem na imovinu dužnika - stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. 

Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.