23.05.2018 12:02
ZAGREB, 23. svibnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim je pozvao Ninoslava Pavića, zastupnika i direktora Com.Com. Creativa d.o.o., da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama s utvrđenim dugom od 40,4 milijuna kuna.
Sudskim oglasom pozivani su i vjerovnici Com.Com.Creativa d.o.o. da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, smatrat će se da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Com. Com. Creativa je utemeljena 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem. Osnivač joj je Com.Com, tvrtka bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, koja je prošle godine završila u stečaju.

Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Otvaranje stečajnog postupka Com. Com. Creative uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene  tražbine  vjerovnika Pavićeve matične tvrtke. Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Ninoslav Pavić, potražuje 17,2  milijuna kuna na temelja ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji  i ugovora o preuzimanju duga sklopljenih od 2008. do 2012.Raiffeisen banci priznata je tražbina od preko 8,7 milijuna kuna, a ta banka ima osiguranja svojih potraživanja upisivanjem na imovinu dužnika - stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. 

Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.