21.05.2018 12:10
ZAGREB, 21. svibnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku za 6. lipnja zakazao je ročište za ispitivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Digitel komunikacijama, marketinškom i produkcijskom kompanijom kojoj su na čelu Aljoša Roksandić i Boris Marijanović.
Na tom ročištu vjerovnici i zastupnici Financijske agencije (Fine) očitovat će se o stečaju te tvrtke koja je, prema posljednjem izvješću, sredinom ožujka imala račun u blokadi zbog više od 20 milijuna kuna nepodmirenih obveza.

Prema izvješću stečajnog upravitelja te tvrtke podnesenom u travnju, Digitel komunikacije nemaju izgleda za nastavak poslovanja, račun tog dužnika je blokiran u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana, a imovina te tvrtke, prema procjeni, ne pokriva postojeće obveze.

Prema podacima iz poslovnih knjiga, stečajni upravitelj je istaknuo i kako su nepodmirene obveze te tvrtke krajem 2015. iznosile gotovo 114 milijuna kuna.

Ističe se kako je iz prikupljene dokumentacije razvidno da taj dužnik nema dostatnu imovinu čijim bi se unovčenjem mogla prikupiti sredstva koji bi bila dostatna za podmirenje troškova stečajnog postupka. No, unatoč tome, stečajni upravitelj predložio je otvaranje stečajnog postupka u kojemu bi se pokušalo naplatiti potraživanja vjerojnika koja nisu u zastari.

Digitel komunikacije osnovane su u svibnju 2005. kao društvo s ograničenom odgovornošću za promidžbu, trgovinu i usluge s temeljnim kapitalom od 160.000 kuna. Ta marketinška i produkcijska tvrtka bila je poznata po TV- produkcijama niza zapaženih i uspješnih projekata, ali i ugovoru o poslovnoj suradnji s Agrokorom 2011. kojim su kao vodeća grupacija u Hrvatskoj za integrirano tržišno komuniciranje postali Todorićev strateški partner u realizaciji komunikacijskih i marketinških aktivnosti i proizvodnji medijskog sadržaja.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa