15.05.2018 07:20
ZAGREB, 14. svibnja 2018. (Hina), Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donijelo je odluku o prodaji 110.609 dionica hotelsko-turističkog društva Orebić dubrovačkoj tvrtki Gravosa, koja je ponudila cijenu od 78 kuna po dionici ili ukupno 8,63 milijuna kuna, objavljeno je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi. 
Riječ je o blok-transakciji na Zagrebačkoj burzi, a namira transakcije izvršit će se po modelu "ugovorna preknjižba uz plaćanje", u skladu s važećim Pravilima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva a sukladno Javnom pozivu 16. svibnja 2018. 

Javni poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva HTP Orebić bio je objavljen 28. ožujka ove godine, a potencijalni kupci dionica HTP-a Orebić za 110.609 dionica nominalne vrijednosti 11,06 milijuna kuna, koje čine 23,25 posto temeljnog kapitala tog društva, trebali su minimalno ponuditi 76 kuna po dionici. 

Rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je do je 3. svibnja do 12 sati. Jedina obvezujuća ponuda bila je Gravose i to po cijeni od 78 kuna po dionici ili ukupno 8,63 milijuna kuna. HTP Orebić u svom vlasništvu ima hotel Orsan sa tri zvjezdice, te hotel, vile i depadanse Bellevue sa četiri zvjezdice. 

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.