11.05.2018 07:35
BJELOVAR, 10. svibnja 2018. (Hina), Zagrebačkoj i Erste banci ovoga tjedna isplačeno je gotovo 32 milijuna kuna iz stečajne mase bjelovarske tvrtke Elektrometal, stoji u izvješću stečajnog upravitelja Franje Otročaka objavljenom u četvrtak na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.
Novac je bankama isplaćen tijekom ovoga tjedna, a riječ je o isplati 35 posto priznatih tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda. Podsjetimo, Elektrometal u stečaju prodao je potkraj veljače udio u tvrtci-kćeri Elektrometal - distribucija plina na javnoj dražbi za 41 milijun kuna, pri čemu je prioritet bio isplatiti potraživanja radnika ukupne vrijednosti 7,8 milijuna kuna, a koja su namirena u 100-postotnom iznosu.

Stečajni upravitelj Otročak spominje i kako je tvrtka Scheidt & Bachmann TUBS d.o.o. iż Donjeg Stupnika, odustala od kupnje paketa od 99,25 posto dionica senjske tvrtke Metalna oprema koje su također dio stečajne mase Elektrometala, pa se i dalje traži kupac."U narednom periodu nastavit će se sa unovčenjem imovine stečajnog dužnika.

Nekretnine na kojima nema založnog prava nastavit će se prodavati putem javnih dražbi, a nekretnine opterećene založnim pravom počet će se unovčavati putem FINA-e. U lipnju će biti dovršena parcelacija glavne nekretnine u Bjelovaru i tada će se započeti sa unovčenjem i tih nekretnina", stoji u izvješću stečajnog upravitelja Otročaka. Trgovački sud u Bjelovaru stečaj u Elektrometalu proglasio je sredinom rujna prošle godine.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.