11.05.2018 07:35
BJELOVAR, 10. svibnja 2018. (Hina), Zagrebačkoj i Erste banci ovoga tjedna isplačeno je gotovo 32 milijuna kuna iz stečajne mase bjelovarske tvrtke Elektrometal, stoji u izvješću stečajnog upravitelja Franje Otročaka objavljenom u četvrtak na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.
Novac je bankama isplaćen tijekom ovoga tjedna, a riječ je o isplati 35 posto priznatih tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda. Podsjetimo, Elektrometal u stečaju prodao je potkraj veljače udio u tvrtci-kćeri Elektrometal - distribucija plina na javnoj dražbi za 41 milijun kuna, pri čemu je prioritet bio isplatiti potraživanja radnika ukupne vrijednosti 7,8 milijuna kuna, a koja su namirena u 100-postotnom iznosu.

Stečajni upravitelj Otročak spominje i kako je tvrtka Scheidt & Bachmann TUBS d.o.o. iż Donjeg Stupnika, odustala od kupnje paketa od 99,25 posto dionica senjske tvrtke Metalna oprema koje su također dio stečajne mase Elektrometala, pa se i dalje traži kupac."U narednom periodu nastavit će se sa unovčenjem imovine stečajnog dužnika.

Nekretnine na kojima nema založnog prava nastavit će se prodavati putem javnih dražbi, a nekretnine opterećene založnim pravom počet će se unovčavati putem FINA-e. U lipnju će biti dovršena parcelacija glavne nekretnine u Bjelovaru i tada će se započeti sa unovčenjem i tih nekretnina", stoji u izvješću stečajnog upravitelja Otročaka. Trgovački sud u Bjelovaru stečaj u Elektrometalu proglasio je sredinom rujna prošle godine.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.