18.04.2018 12:16
ZAGREB, 17. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Glasa Istre podnio je izvješće u kojem stoji da će 19. lipnja završiti prva javna dražba za nekretnine te medijske kuće u stečaju kojima je početkom ožujka bila utvrđena cijena od 3,25 milijuna kuna.
Prva elektronička javna dražba za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade Glasa Istre u Puli počela je 27. ožujka, datum početka nadmetanja najavljen je za 6. lipnja, a ističe se i kako se na prvoj javnoj dražbi nekretnine ne mogu prodati po cijeni manjoj od tri četvrtine vrijednosti, odnosno za manje od 2,44 milijuna kuna.Kako se navodilo u sudskom zaključku, prodaje se zemljište na kojem je započeta gradnja u južnom dijelu središta Pule na kojem su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine, a parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

U slučaju eventualnog održavanja druge javne dražbe minimalna cijena za preuzimanje tih nekretnina ne može biti manja od 1,6 milijuna kuna, a na trećoj javnoj dražbi kao minimalna cijena istaknuto je nešto više od 813.000 kuna.

Tek na četvrtoj javnoj dražbi nekretnina bi se mogla prodavati po početnoj cijeni od jedne kune.Istaknuto je da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine.

Na nekretninama je već izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre među kojima je i pravo zaloga u korist Republike Hrvatske u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

U najnovijem izvješću stečajnog upravitelja stoji i da je na nekretnini koja ide na ''bubanj'' postavljena zaštitna ograda koju, kako se navodi, kontinuirano uništavaju prolaznici te je stoga bio prisiljen dogovoriti osiguranje radi odgovornosti prema trećim osobama.

Stečajni upravitelj Glasa Istre objavio je i da je početkom travnja na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da od početka godine do kraja travnja nije bilo značajnijeg priljeva niti odljeva novca.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.