18.04.2018 12:16
ZAGREB, 17. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Glasa Istre podnio je izvješće u kojem stoji da će 19. lipnja završiti prva javna dražba za nekretnine te medijske kuće u stečaju kojima je početkom ožujka bila utvrđena cijena od 3,25 milijuna kuna.
Prva elektronička javna dražba za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade Glasa Istre u Puli počela je 27. ožujka, datum početka nadmetanja najavljen je za 6. lipnja, a ističe se i kako se na prvoj javnoj dražbi nekretnine ne mogu prodati po cijeni manjoj od tri četvrtine vrijednosti, odnosno za manje od 2,44 milijuna kuna.Kako se navodilo u sudskom zaključku, prodaje se zemljište na kojem je započeta gradnja u južnom dijelu središta Pule na kojem su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine, a parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

U slučaju eventualnog održavanja druge javne dražbe minimalna cijena za preuzimanje tih nekretnina ne može biti manja od 1,6 milijuna kuna, a na trećoj javnoj dražbi kao minimalna cijena istaknuto je nešto više od 813.000 kuna.

Tek na četvrtoj javnoj dražbi nekretnina bi se mogla prodavati po početnoj cijeni od jedne kune.Istaknuto je da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine.

Na nekretninama je već izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre među kojima je i pravo zaloga u korist Republike Hrvatske u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

U najnovijem izvješću stečajnog upravitelja stoji i da je na nekretnini koja ide na ''bubanj'' postavljena zaštitna ograda koju, kako se navodi, kontinuirano uništavaju prolaznici te je stoga bio prisiljen dogovoriti osiguranje radi odgovornosti prema trećim osobama.

Stečajni upravitelj Glasa Istre objavio je i da je početkom travnja na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da od početka godine do kraja travnja nije bilo značajnijeg priljeva niti odljeva novca.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.