10.04.2018 07:30
ZAGREB, 9. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg izdavača portala Dnevno.hr, podnio je izvješće o tijeku stečajnog postupka od početka godine do kraja ožujka u kojem se ističe da na računu tog dužnika nema niti kune i donosi popis još gotovo pedeset pokrenutih ovršnih i parničnih postupaka protiv tog izdavača, teških više stotina tisuća kuna.
Kako se navodi u izvješću, većina tih postupaka odnosi se na naknadu štete zbog objavljenih tekstova, a među onima koji su pokrenuli postupke protiv Portala dnevno d.o.o su bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, sadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i voditeljica Mila Horvat.

Osim pojedinaca, tog su bivšeg izdavača tužili i Javna ustanova NP Plitvička jezera, Klinika za psihijatriju Vrapče, Hrvatski audiovizualni centar, Hanza media, HRT, Hina, HT, udruga B.a.b.e. i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj. U izvješću se navodi da je veliki broj tih sudskih postupaka u prekidu, ali su zaprimljene drugostupanjske presude po kojima petorici tužitelja Portal dnevno d.o.o treba platiti oko 185.000 kuna, uvećanih za zatezne kamate i troškove postupka.

No, s druge strane, stečajni upravitelj ističe kako u tvrtki tog bivšeg izdavača nema radnika koji su nastavili sa radom, da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, te nema izgleda za izradu stečajnog plana.

Kao jedina potencijalna imovina ističe se stečajno potraživanje prema Tisku d.d. u koncernu Agrokor u iznosu nešto manjem od 250.000 kuna, ali i da se tek očekuje očitovanje izvanredne uprave Agrokora o slijedu namirenja potraživanja njihovih vjerovnika, među kojima je i Portal dnevno d.o.o.

Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.