10.04.2018 07:30
ZAGREB, 9. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg izdavača portala Dnevno.hr, podnio je izvješće o tijeku stečajnog postupka od početka godine do kraja ožujka u kojem se ističe da na računu tog dužnika nema niti kune i donosi popis još gotovo pedeset pokrenutih ovršnih i parničnih postupaka protiv tog izdavača, teških više stotina tisuća kuna.
Kako se navodi u izvješću, većina tih postupaka odnosi se na naknadu štete zbog objavljenih tekstova, a među onima koji su pokrenuli postupke protiv Portala dnevno d.o.o su bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, sadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i voditeljica Mila Horvat.

Osim pojedinaca, tog su bivšeg izdavača tužili i Javna ustanova NP Plitvička jezera, Klinika za psihijatriju Vrapče, Hrvatski audiovizualni centar, Hanza media, HRT, Hina, HT, udruga B.a.b.e. i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj. U izvješću se navodi da je veliki broj tih sudskih postupaka u prekidu, ali su zaprimljene drugostupanjske presude po kojima petorici tužitelja Portal dnevno d.o.o treba platiti oko 185.000 kuna, uvećanih za zatezne kamate i troškove postupka.

No, s druge strane, stečajni upravitelj ističe kako u tvrtki tog bivšeg izdavača nema radnika koji su nastavili sa radom, da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, te nema izgleda za izradu stečajnog plana.

Kao jedina potencijalna imovina ističe se stečajno potraživanje prema Tisku d.d. u koncernu Agrokor u iznosu nešto manjem od 250.000 kuna, ali i da se tek očekuje očitovanje izvanredne uprave Agrokora o slijedu namirenja potraživanja njihovih vjerovnika, među kojima je i Portal dnevno d.o.o.

Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.