06.04.2018 07:35
ZAGREB, 5. travnja 2018. (Hina), Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila o refinanciranju i povoljnijoj otplati kredita te o pokrenutom programu rješavanja kolektivnog viška radnika, koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika.
U Varteksovoj objavi navodi se kako je potpisan dodatak ugovoru o klupskom kreditu između Varteksa te HBOR-a i Zagrebačke banke, vezan uz osnovni ugovor o klupskom kreditu i njegove dodatke koji su svi sklopljeni 2014. godine u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura.
,
Kroz dodatak ugovoru postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te definiran poček od 36 mjeseci, kako za glavnicu kredita tako i za obračunatu redovnu kamatu u razdoblju počeka te dospjelu do datuma sklapanja dodatka ugovoru. Utvrđen je i pokrenut i program kolektivnog viška radnika koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika, kaže se u objavi.

Zaključuje se da je tako, nakon dokapitalizacije Varteksa koja je provedena početkom 2018. godine, realizirano i financijsko restrukturiranje duga s ključnim bankama te nastavljeno kadrovsko restrukturiranje kompanije, uz paralelnu provedbu svih ostalih utvrđenih projekata potrebnih za stabilizaciju i razvoj poslovanja.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa