27.03.2018 12:15
ZAGREB, 27. ožujka 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu za 11. travnja zakazao je ročište na kojem će se utvrditi vrijednost nekretnina Com Com d.o.o., tvrtke bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, od koje vjerovnici u stečajnom postupku potražuju više od 90 milijuna kuna.
Kako se ističe u zaključku, vrijednost nekretnina sud utvrđuje zaključkom po slobod­noj ocjeni nakon održanog ročišta na kojemu će razlučnim i stečajnim vjerovnicima kao i stečajnom upravitelju biti omogućeno da se o tome izjasne te prilože odgovarajuće pisane dokaze.Sudska odluka uslijedila je nakon izvješća stečajnog upravitelja koji je isticao kako će pokrenuti utvrđivanje cijene nekretnina te tvrtke u zagrebačkoj Bužanovoj ulici dosad procijenjene vrijednosti od oko milijun kuna.

U tom se izvješću navodi kako je riječ o nekretninama odnosno suvlasničkim udjelima u u zgradi u Bužanovoj na kojima postoji razlučno pravo Raiffeisen banke koja ima tražbinu od oko 8,7 milijun kuna. Isticalo se i kako je, a nakon provedenog natječaja za prodaju pokretnina Pavićeve tvrtke u stečaju, na javnoj dražbi prodan i nekad skupocjeni Mercedes E50 AMG 210 za koji je kupac nakon četvrtog oglasa za prodaju izdvojio samo 13.250 kuna s PDV-om.

Navodilo  se i kako u procjeni vrijednosti imovine Com Com d.o.o, između ostaloga, treba razmotriti i udjele te tvrtke u drugim društvima – a naročito u Hanza mediji, bivšem EPH koji je preuzeo pokojni Marijan Hanžeković, a zbog čega je Ninoslav Pavić pokrenuo spor tražeći oko 260 milijuna kuna odštete.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbina vjerovnika Pavićeve tvrtke u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora u iznosu od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Ninoslav Pavić, potražuje 17,2 milijuna kuna na temelju ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji i ugovora o preuzimanju duga sklopljenih od siječnja 2008. do travnja 2012.Raiffeisen banci priznata je tražbina od preko 8,7 milijuna kuna, a ta banka ima i osiguranja svojih potraživanja upisivanjem na stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. 

Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.Tvrtka Com Com osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Jedini osnivač bio je Pavić, a upravo je Com Com bila tvrtka preko koje je bivši vlasnik EPH držao većinski udio u toj medijskoj kompaniji. Stečajni postupak nad Com Com bio je otvoren u kolovozu prošle godine.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.