22.03.2018 07:30
ZAGREB, 21. ožujka 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Film distribucije d.o.o u stečaju, tvrtke čiji je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, podnio je izvješće u kojem se ističe da će oglasiti zaključak o ponovnoj prodaji tri zgrade i dvorišta u kompleksu Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi procijenjenih na 8,5 milijuna kuna nakon što su brisana založna prava vjerovnika nad tim nekretnina.
U izvješću stoji da je stečajni upravitelj od Hrvatske poštanske banke dobio brisovna očitovanja kako bi se brisale zabilježbe po kreditima u iznosu od ukupno 6,6 milijuna kuna i 410.000 eura. No, i nakon toga se u izvješću navodi kako će se po donesenom zaključku o prodaji nekretnina u vlasništvu Film distribucije oglasiti zaključak o prodaji nekretnine usmenom dražbom.

Izvješće stečajnog upravitelja podneseno je nakon što je Trgovački sud, a na zahtjev razlučnog vjerovnika, odgodio za 17. siječnja zakazanu javnu dražbu.

U tom se sudskom zaključku nije navodilo na zahtjev kojeg razlučnog vjerovnika je bila odgođena javna dražba, a nije bio ni naveden termin zakazivanja nove dražbe. Odgoda je uslijedila nakon u prosincu objavljene prodaje dijela zgrada i nekretnine u sklopu kompleksa Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno''.

Zakazanoj dražbi mogli su pristupiti samo zainteresirani kupci koji su tri dana prije dražbe uplatili 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. bili su pozvani da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Poziv na javnu dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i zabilježba Dinke Grubišić od 2,5 milijuna kuna.

Vinko Grubišić je, nakon objave vijesti o zakazanoj javnoj dražbi, u medijima isticao kako je u tvrtki-kćeri, oko ''dva do tri posto njihova ukupnog kapitala'' te da nikako nije riječ o stečaju Jadran filma. Kazao je i da će tu tvrtku spasiti, odnosno kako razmatra što je ekonomski isplativije, ali i da će ''sigurno naći rješenje''. Film distribucija je osnovana 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnivač joj je Jadran film.

Stečajni postupak te tvrtke, kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanje nekretninama, bio je otvoren u svibnju prošle godine zbog duga od oko 1,7 milijuna kuna, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. koji je iznosio čak 4,3 milijuna kuna.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa