20.03.2018 07:20
BJELOVAR, 19. ožujka 2018. (Hina), Grad Bjelovar otpisat će 2,5 milijuna kuna nenaplaćenih tražbina koje se većinom odnose na najam poslovnih prostorija i komunalnu naknadu od tvrtaka koje su završile u stečaju te su izbrisane iz sudskog registra u posljednje tri godine, istaknula je u ponedjeljak na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća voditeljica odsjeka za naplatu i pravne poslove Grada Bjelovara Željka Vizi.
Odgovarajući na pitanje vijećnice vladajućega HDZ-a Višnje Biljan, Željka Vizi je rekla i da je Grad Bjelovar, prije odluke o otpisu tražbina, poduzeo sve pravne mjere kako bi se naplatio. Dodala je da će iznos biti još veći do kraja ove godine s obzirom na to da je u posljednje vrijeme bilo dosta stečajeva.

U vezi s otpisom dugova fizičkih osoba, voditeljica Vizi je istaknula da je njihov udio mnogo manji te kako je najčešće riječ o zastari, smrti dužnika i odricanju od prava nasljedstva, a pojedinačni iznosi nisu veći od pet tisuća kuna.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.