15.03.2018 07:30
BJELOVAR, 14. ožujka 2018. (Hina), Bivšim radnicima Elektrometala, bjelovarske tvrtke koja je potkraj prošle godine završila u stečaju, bit će isplaćeno ukupno 7,8 milijuna kuna, a odluku stečajnog upravitelja Franje Otročaka podržao je i odbor vjerovnika, objavljeno je u srijedu na stranicama Trgovačkog suda u Bjelovaru.
U stečajnom postupku tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora.

"Vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda izvršit će se dioba u iznosu od 100 posto priznatih tražbina, odnosno vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplatit će se 7.832.270,10 kuna", izvijestio je stečajni upravitelj Otročak.

Vrijedi napomenuti i kako je novac za isplatu radničkih potraživanja stečen prodajom tvrtke- kćeri Elektrometala, Elektrometal - distribucija plina, koju je na usmenoj javnoj dražbi kupila Gradska plinara Zagreb za 41 milijuna kuna. Ostatak iznosa pripast će razlučnim vjerovnicima.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa