12.03.2018 07:20
ZAGREB, 9. ožujka 2018. (Hina), Trgovački sud u Rijeci donio je zaključak prema kojem će nekretnine Glasa Istre u stečaju, zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli, ići u prodaju po utvrđenoj cijeni od 3,25 milijuna kuna.
Kako se navodi u zaključku, prodavat će se zemljište na kojem je započeta gradnja u južnom dijelu središta Pule na kojem su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine, a ističe se i da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Sudskim rješenjem navodi se da je 3,25 milijuna kuna utvrđena vrijednost nekretnina, ali i da se na prvoj javnoj dražbi one ne mogu prodati po cijeni manjoj od tri četvrtine vrijednosti – odnosno za manje od 2,44 milijuna kuna. U slučaju eventualnog održavanja druge javne dražbe, minimalna cijena za preuzimanje tih nekretnina ne može biti manja od 1,6 milijuna kuna, a na trećoj javnoj dražbi kao minimalna cijena navodi se nešto više od 813.000 kuna. Tek na četvrtoj javnoj dražbi nekretnina bi se mogla prodavati po početnoj cijeni od jedne kune.

Istaknuto je da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine. Na nekretninama je već izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre među kojima se posebno ističe pravo zaloga u korist Republike Hrvatske u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Prodaju nekretnina provodi Financijska agencija elektroničkom javnom dražbom uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnoga postupka o ovrsi na nekretnini, a kao kupci mogu sudjelovati osobe koje su prethodno dale jamčevinu u visini pet posto od utvrđene vrijednosti nekretnine.

U pozivu za sudjelovanje na elektroničkoj javnoj dražbi bit će određen datum i vrijeme početka i završetka elektroničke javne dražbe, ali vrijeme kada zainteresirani mogu razgledati nekretnine Glasa Istre koje ide na ''bubanj''.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u siječnju podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre o stečajnom postupku u kojem se navodi kako je posljednjeg dana prošle godine na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da će se u narednom razdoblju provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu te tvrtke.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.