21.02.2018 07:16
ZAGREB, 20. veljače 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu obustavio je skraćeni stečajni postupak nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' navodeći kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao udruzi ''Uvijek vjerni'' isplatiti tri milijuna kuna.
Kako se navodi u sudskom obrazloženju, uvidom u ugovor s HNS-om proizlazi da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge ''Uvijek vjerni'' i njome namiriti vjerovnici.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su ''Uvijek vjerni'' do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub ''Uvijek vjerni'' ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se ističe, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika. Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu.

Kao aktualni predsjednik i tajnik ''Uvijek vjernih'' u registru udruga navode se Ilija Perković i Marijan Šokčević, a kao cilj udruge navodi se ''okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije''.

Osim toga, kao djelatnost ''Uvijek vjernih'' navodi se, između ostaloga, i edukacija navijača kroz promicanje navijačkih vrijednosti kojima se promiče nogomet, spriječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te ''predlaganje promjena nadležnim tjelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima''.

Klub ''Uvijek vjerni'' kao svoju djelatnost ističe i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove i to, kako se ističe, sukladno zakonu, ali i organiziranje organiziranje javnog gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije kroz suradnju sa sponzorima hrvatske nogometne reprezentacije i sponzora udruge.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.