13.02.2018 07:21
ZAGREB, 12. veljače 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se tvrtki Elni Kabel d.o.o. dosuđuju zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada d.d., građevinskog poduzeća u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a za koje je na javnoj dražbi održanoj 8. veljače bila utvrđena cijena od 1,03 milijuna kuna.
Sudskim rješenjem tri su poslovna prostora Kamen Ingrada na zagrebačkoj Selskoj cesti prodana Elni Kabelu za manji iznos jer je za jednu od tih nekretnina procijenjenu na nešto više od 400.000 kuna postojalo založno pravo Elna Kabela koje od Kamen Ingrada u stečaju potražuje čak 40 milijuna kuna.

Za tu nekretninu Elna Kabel dužan je položiti samo 41.200 kuna troškova utvrđivanja tražbine i unovčenja i to u roku od 30 dana od dana zaključenja javne dražbe, a u istom roku za preostale dvije nekretnine treba uplatiti nešto više od 550.000 kuna. Pribroji li se i uplaćena jamčevina za sudjelovanje na javnoj dražbi, novi će vlasnik preuzeti zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada za oko 660.000 kuna ili dvije trećine utvrđene cijene.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja Kamen Ingrada u kojem su navedene sve nedavne javne dražbe održane za prodaju imovine te tvrtke koja je od 2006. u stečaju, a uglavnom se radilo o prodaji nekretnina na području Velike kraj Požege.

Među posljednjim prodanim nekretninama bio je i nogometni stadion Kamen Ingrada u Velikoj na čije tribine, prema medijskim napisima, stane osam do deset tisuća ljudi i koji je bio napravljen po kriterijima UEFA-e. Taj objekt, od sudskog vještaka procijenjen na 67 milijuna kuna, prodan je u veljači prošle godine Općini Velika za samo dva milijuna kuna.

Prema riječima, bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca, u taj je stadion bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna. Zbog gospodarskih malverzacija Zec je više puta pravomoćno osuđivan i odslužio je zatvorsku kaznu, a posljednja nepravomoćna presuda izrečena mu je u studenome 2016.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.