05.02.2018 09:00
RIJEKA, 5. veljače 2018. (Hina), Radničko vijeće Brodogradilišta 3. maj je na konstituirajućoj sjednici, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Juraj Šoljić, iskazalo zabrinutost zbog stanja u tvrtki, za sudbinu radnika i samog 3. maja,  posebice zbog kašnjenja gradnji novih brodova, nedostatka materijala i upućivanja radnika na teren izvan mjesta rada, izvijestili su u ponedjeljak iz Radničkog vijeća Brodogradilišta 3. maj.
U Radničkom vijeću smatraju da su za nastalo stanje najviše odgovorni Uprava i vlasnik brodogradilišta. Zabrinuti su zbog stanja u knjizi narudžbe i ugovorenih poslova. Traže da se hitno plati materijal za novogradnju broda br. 528 te da se radnici upućeni na teren odmah vrate na poslove i gradnje u 3. maju.  

Uz hitno plaćanje dobavljača, traže i povrat pozajmice za Grupu Uljanik. Iz Radničkog vijeća zatražili su i poseban izvještaj o ispunjenju stavki iz Ugovora o prijenosu dionica na Uljanik, koje se odnose na investicijsko ulaganje, učešće novog vlasnika i knjigu ugovorenih poslova.

„Radničko vijeće će sukladno pozitivnim propisima i zakonima i u skladu s pravilima djelovati na očuvanju društva i djelatnosti. Ovim putem, kao predstavnici radnika, tražimo da se od strane odgovornih stvore uvjeti i da se nastavi kontinuirana proizvodnja, jer je ona jedini jamac opstojnosti i brodograđevne djelatnosti 3. maja“, naveli su iz Radničkog vijeća.

Prema  podacima iz priopćenja, u Radničko vijeće izabrano je šest članova Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS), tri su člana iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), a dva iz  Sindikata 3. maja.

Za predsjednika Radničkog vijeća izabran je Juraj Šoljić, koji je povjerenik SMH-IS u brodogradilištu,  dok je zamjenik Veljko Todorović, a obojica su već obavljali te dužnosti. Na istoj sjednici za predstavnika radnika u Nadzornom odboru brodogradilišta imenovan je Juraj Šoljić.

Kako se ističe iu priopćenju, Šoljić je još prije četiri mjeseca ostavkom na članstvo u Nadzornom odboru bio ukazao na probleme u Grupi Uljanik te je poručio vlasnicima, državi i javnosti da bi način vođenja tvrtke mogao učiniti upitnima isplatu plaća i normalno funkcioniranje brodogradilišta.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa