25.01.2018 07:22
ZAGREB, 24. siječnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku za 8. veljače zakazao je prvu javnu dražbu za prodaju zagrebačkih nekretnina Kamen-Ingrada d.d, građevinske tvrtke u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a početna cijena za tri nekretnine na zagrebačkoj Selskoj cesti utvrđena je na 1,03 milijuna kuna.
Sudskim zaključkom određena je prodaja tri poslovna prostora, iako na jednom od njih postoji založno pravo u korist Elna kabela d.o.o. kao razlučnog vjerovnika. Budući da preostale dvije nekretnine s opterećenom nekretninom čine jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, Trgovački sud prihvatio je mišljenje Odbora vjerovnika i stečajnog upravitelja da se i slobodne nekretnine zajedno izlože prodaji uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi.

Prodaja bi se trebala obaviti po načelu "viđeno kupljeno" što isključuje sve naknadne prigovore, a prijenos prava vlasništva nekretnine na kupca i brisanje upisanih založnih prava i tereta, sud će odrediti nakon što kupac položi cjelokupni iznos kupovnine, odnosno nakon što rješenje o dosudi postane pravomoćno.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja Kamen Ingrada u kojem su navedene sve nedavne javne dražbe održane za prodaju imovine te tvrtke koja je od 2006. u stečaju, a uglavnom se radilo o prodaji nekretnina na području Velike kraj Požege.

Među posljednjim prodanim nekretninama bio je i nogometni stadion Kamen Ingrada u Velikoj na čije tribine, prema medijskim napisima, stane osam do deset tisuća ljudi i koji je bio napravljen po kriterijima UEFA-e.Taj objekt, od sudskog vještaka procijenjen na 67 milijuna kuna, prodan je u veljači prošle godine Općini Velika za samo dva milijuna kuna.

Prema riječima bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca u stadion je bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna. Zbog gospodarskih malverzacija Zec je više puta pravomoćno osuđivan i odslužio je zatvorsku kaznu, a posljednja nepravomoćna presuda izrečena mu je u studenome 2016.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.