17.01.2018 11:52
RIJEKA, 17. siječnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Rijeci je za 7. ožujka zakazao ročište na kojem bi se vjerovnici i stečajna upraviteljica Glasa Istre trebali izjasniti o vrijednosti nekretnina te medijske tvrtke određenih za prodaju u Miošićevoj ulici u Puli, koje su dosad bile procijenjene na 2,5 milijuna kuna.
 Sudski zaključak uslijedio je nakon nedavno podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre o stečajnom postupku, u kojem se navodi kako je posljednjeg dana prošle godine na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, te da će se u narednom razdoblju provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu te tvrtke. 

Stečajna upraviteljica najavila je to nakon rješenja Trgovačkog suda u Rijeci u prosincu prošle godine, kojim je zatraženo da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku. Tim je rješenjem bila je i određena prodaja poslovne i upravne zgrade, servisnih zgrada, spremišta i dvorišta, a uslijedila je nakon predložene odgode prodaje jer je Zemljišno knjižnom odjelu u Puli bio podnesen prijedlog za brisanje prava građenja na toj toj nekretnini. 

No, taj je postupak krajem prošle godine bio dovršen. Osim toga, u izvješću se navodi i kako je u stečajnom postupku provedena prodaja suvlasničkog udjela nad nekretninom u nekadašnjem vlasništvu Glasa Istre - na adresi Riva 10 u Puli - u osnovi uredskog prostora od tri etaže, prizemlja, kata i potkrovolja. Taj je prostor preuzeo jedan razlučni vjerovnik Glasa Istre, i to prijebojem potraživanja.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa