10.01.2018 07:30
ZAGREB, 9. siječnja 2018. (Hina), Stečajna upraviteljica Glasa Istre podnijela je izvješće o stečajnom postupku u kojem se navodi kako je posljednjeg dana prošle godine na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da će se u narednom razdoblju provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu te tvrtke u Miošićevoj ulici u Puli procijenjene vrijednosti od 2,5 milijuna kuna.
Kako se navodi u izvješću, vrijednost, način i uvjeti prodaje te nekretnine na kojoj je započeta gradnja utvdit će se skorašnjim zaključkom o prodaji.Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon rješenja Trgovačkog suda u Rijeci u prosincu prošle godine kojim se od stečajne upraviteljice zatražilo da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku.

Tim je rješenjem bila i određena je prodaja poslovne i upravne zgrade, servisnih zgrada, spremišta i dvorišta, a uslijedila je nakon predložene odgode prodaje jer je Zemljišno knjižnom odjelu u Puli bio podnesen prijedlog za brisanje prava građenja na toj toj nekretnini, No, taj je postupak krajem prošle godine bio dovršen.

Osim toga, u izvješću se navodi i kako je u stečajnom postupku provedena prodaja suvlasničkog udjela nad nekretninom u nekadašnjem vlasništvu Glasa Istre – na adresi Riva 10 u Puli – u osnovi uredskog prostora od tri etaže, prizemlja, kata i potkrovolja. Taj je prostor preuzeo jedan razlučni vjerovnik Glasa Istre i to prijebojom potraživanja.

Prema posljednjim izvješćima stečajne upraviteljice Glasa Istre, osim prodaje nekretnina, kao planirane aktivnosti u idućem razdoblju navedeni su i pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.