21.12.2017 10:28
ZAGREB, 21. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu zakazao je za 17. siječnja prvu javnu dražbu za prodaju tri zgrade i dvorišta stečajnog dužnika Film distribucije d.o.o, tvrtke kojoj je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, po početnoj cijeni od nešto više od 8,5 milijuna kuna, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Prema sudskom zaključku, prodaje se dio zgrada i nekretnine u sklopu Jadran filma u kompleksu te tvrtke u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno'', a isključeni su svi naknadni prigovori.Dražbi mogu pristupiti samo zainteresirani kupci koji će tri dana ranije uplatiti 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. pozvani su da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Potencijalni kupac nekretnina obvezan je platiti sve poreze i pristojbe, ali kako se navodi u zaključku, može preuzeti sve nekretnine slobodne od svih tereta i zabilježbi ''osim zabilježbe da kod upisa tri zgrade sagrađene na toj katastarskoj čestici nije priložena građevna i uporabna dozvola''.

Sudski zaključak o javnoj dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedenim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i Dinke Grubišić sa zabilježbom od 2,5 milijuna kuna.

Film distribucija osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivač joj je Jadran film. Stečajni postupak te tvrtke kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanjem nekretninama bio je otvoren u svibnju ove godine, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. u iznosu od čak 4,3 milijuna kuna.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa