19.12.2017 07:30
ZAGREB, 18. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju zastupnici Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU), izvanparlamentarne stranke sa sjedištem u Zagrebu, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana sudu predaju popis imovina i obveza stranke s utvrđenim dugom većim od 13.000 kuna.
Sudskim oglasom pozivaju se i vjerovnici HKDU-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Kako se navodi u registru političkih stranaka, stranka na koju se odnosi ovaj sudski oglas, upisana je u registar u listopadu 2009. i predsjednik i zastupnik joj je Dean Golubić.HKDU je nastao krajem 1992. spajanjem Hrvatske demokratske stranke, koja je htjela više naglasiti svoje demokršćanstvo i dijela Hrvatske kršćanske demokratske stranke. Prvi predsjednik bio je Marko Veselica, a na posljednjim izborima stranku je vodio Dean Golubić.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.