19.12.2017 07:30
ZAGREB, 18. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju zastupnici Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU), izvanparlamentarne stranke sa sjedištem u Zagrebu, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana sudu predaju popis imovina i obveza stranke s utvrđenim dugom većim od 13.000 kuna.
Sudskim oglasom pozivaju se i vjerovnici HKDU-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Kako se navodi u registru političkih stranaka, stranka na koju se odnosi ovaj sudski oglas, upisana je u registar u listopadu 2009. i predsjednik i zastupnik joj je Dean Golubić.HKDU je nastao krajem 1992. spajanjem Hrvatske demokratske stranke, koja je htjela više naglasiti svoje demokršćanstvo i dijela Hrvatske kršćanske demokratske stranke. Prvi predsjednik bio je Marko Veselica, a na posljednjim izborima stranku je vodio Dean Golubić.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.