14.12.2017 07:40
ZAGREB, 13. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se obustavlja skraćeni stečajni postupak nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko i to na temelju dostavljene potvrde  Financijske agencije (Fine) u kojoj se navodi da taj pastoralni centar krajem prošlog mjeseca više nije imao blokiran račun.
Odluka suda uslijedila  je nakon rješenja iz travnja o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko  zbog 359,05 kuna utvrđenog duga. Sud je tako odlučio nakon sudskog oglasa iz lipnja prošle godine kojim su se, na temelju prijedloga Fine, pozivali zastupnici Pastoralnog centra da u roku od petnaest dana sudu predaju popis imovine i obaveza, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici Pastoralnog centra i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je tada utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti,  donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

No, iako se zastupnici Pastoralnog centra nisu u prethodnom postupku javili u zakonski predviđenim rokovima, ispostavilo se da su u travnju ove godine sudu ipak dostavili potvrdu Fine da im račun više nije blokiran , što je Fina potvrdila dostavljanjem identične potvrde na dan izdavanja 29. studenoga ove godine.

Kako se navodi na stranicama Žumberačkog vikarijata, taj grkokatolički centar  osnovan je 2007. po križevačkom vladici. Crkva pastoralnog centra podignuta je u bizantskom stilu 2011.,  a bila je posvećena po vladici Nikoli Kekiću u svibnju 2012. Kako se navodi, prilikom posvete u oltar crkve bile su ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca.

Pastoralni centar ima vlastiti samostojeći objekt koji je služi kao župni ured, a prošle godine počela je i gradnja novog objekta sa župnim stanom i pastoralnom dvoranom. Pastoralni centar posjeduje pokraj crkve i 2500 četvornog metara vlastitog zemljišta sa malim voćnjakom. Protiv rješenja o obustavi skraćenog stečajnog postupka dopuštena je žalba u roku od osam dana.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa